Essvik företagscentrum Rävsund

Nya möjligheter i Essvik Företagscentrum

Strax utanför Kvissleby i Njurunda, ligger Essvik Företagscentrum. Här finns ett nyrenoverat kontorshotell, industrihotell och lager. Bli en del av gemenskapen du också.

Flexibla kontrakt och anpassningsbara ytor

Är du själv på företaget, eller är ni få och vill ha fler människor omkring er?
Behöver du ytor för kontor, lager eller lätt industri?
Är du trött på långa och dyra hyreskontrakt?

I Essvik Företagscentrum finns ett nyrenoverat kontors­hotell, ett industrihotell med ytor för många olika typer av verksamheter samt gemensamma utrymmen, som mötesrum, lunchrum, toaletter och dusch. För ett mindre företag ger detta helt nya förutsättningar att driva en framgångsrik verksamhet, jämfört med arbete hemifrån eller i en egen lokal.

Välj att hyra möblerat eller omöblerat, bredband via fiber ingår och här finns tillgång till skrivare, kaffe och motorvärmare.

Läs mer i vår annons

Kontakta vår förvaltare Urban Simander (060-19 29 85) så hjälper han dig med en lokallösning som passar just din verksamhets behov.

Samarbete och gemenskap för lokala företagare

SKIFU köpte fastigheten under 2014 för att skapa nya möjligheter för företagare i Njurundaområdet. Rävsund 1:338 ligger i området Essvik och består av fem byggnader som i dag i första hand rymmer lager och industri, men även en cirka 1 000 kvm stor kontorsdel.

Nyrenoverat kontorshotell

Under 2015 renoverades halva kontorsbyggnaden för att skapa ett kontorshotell. Här kan du hyra ett rum, omöblerat eller möblerat, med ett mer flexibelt hyreskontrakt än vanligt.

Industrihotell med flera möjligheter

I industribyggnaderna kan du hyra ytor för till exempel lager eller lättare industri.
Vi undersöker även möjligheterna till att utveckla området ytterligare, bland annat genom en expansion i form av ett sjätte hus samt en kaj.

Goda kommunikationer

Närheten till Kvisslebys centrum med restauranger, mataffär och butiker gör läget attraktivt, i kombination med goda bussförbindelser in till Sundsvall, som ligger cirka 1,6 mil bort.

Preliminär plan för området

Rävsund plan

Miljöprojekt tar vara på spillvärmen

I ett samarbete med MittSverige Vatten har SKIFU installerat ett nytt värmesystem på fastigheten. Via kulvertar och värmepumpar värmer avloppsvattnet från reningsverket i Essvik upp byggnaderna på SKIFU:s företagsområde. Investeringskostnaden beräknas vara intjänad på åtta år.

Sidansvarig
Pernilla Nordström

Rävsund 1:338

Pionvägen 5, Kvissleby
Total yta 14 200 kvm
Typ av lokal
Industri, kontor, lager

Urban Simander

Urban Simander

Förvaltare
060-19 29 85 / 073-270 85 73