Slink In flyttar till Kassören 7

I samarbete med socialtjänsten har SKIFU ordnat en tillfällig lokal som ska lösa Slink Ins akuta lokalbehov. Samtidigt utökas verksamheten, som nu ska vara öppen dygnet runt.
– Vi vill skapa en trygg plats där Sundsvalls hemlösa kan vara även under kalla vinternätter, säger Peter Clemin, VD på SKIFU.

Slink In drivs av socialtjänsten i Sundsvall och vänder sig till människor i socialt utanförskap med ambitionen att stötta dem till en förändring i livet. Här har gästerna möjlighet att fika, läsa dagstidningar, ringa olika myndigheter samt få råd och stöd.

Eftersom Slink In inte kan vara kvar i den nuvarande lokalen på Villagatan har verksamheten under en tid letat nya lokaler. Nu har SKIFU ordnat en tillfällig lösning på Nybrogatan och efter flytten kommer verksamheten att vara öppen dygnet runt.

– Många hemlösa och missbrukare rör sig i det här området. Vi har tidigare larmat om hur många av dem hamnat på centralstationen. Det är ovärdigt att behöva gå till en vänthall för att sova. Vi hoppas att det här kan bli en trygg och trivsam plats att vara på i stället, säger Peter Clemin.

– Vi håller på att göra i ordning lokalen nu och planen är att Slink In ska kunna vara där fram till maj nästa år. Efter det hoppas vi kunna skapa en mer varaktig lösning.

Socialtjänsten, som nu har fått uppdraget att utöka Slink Ins verksamhet, arbetar nu med att säkra upp bemanningen i den nya lokalen, så att det ska finnas personal som möter besökarna dygnet runt. Den nya verksamheten beräknas kunna starta upp kring nyår.

Kontakt

Peter Clemin, VD
070-527 89 85